Ga naar hoofdinhoud

Twintig miljoen voor duurzame soja- en palmolieketen

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat het kabinet de komende vijf jaar in totaal 100 miljoen euro beschikbaar stelt voor het Initiatief Duurzame Handel (IDH).

Verhoogd budget

Het budget voor de verduurzaming van de soja- en de oliepalmketen wordt hierdoor verhoogd tot 20 miljoen euro over vijf jaar. Knapen zei dit 2 december in een toespraak bij de opening van het International Supply Management Congres in Amsterdam.

Duurzame handel

Duurzame handel moet ervoor zorgen dat ook armen profiteren van economische groei in hun land. Knapen noemde als voorbeelden palmolie, koffie en cacao, die steeds vaker met een duurzaamheidscertificaat worden verkocht. Hij was lovend over het Nederlandse initiatief om in 2015 alle voor de Nederlandse markt bestemde palmolie duurzaam te laten zijn. Wel gaf hij aan dat er op diverse terreinen ook nog een lange weg te gaan is.

MVO

Het Productschap Margarine Vetten en Oliën (MVO) is blij met de financiële steun vanuit de overheid voor verduurzaming van de soja- en palmolieproductie. Steun vanuit IDH is volgens het productschap vooral nodig om de vraag naar duurzame palmolie te concretiseren en de productie van met name smallholders te certificeren. Het Productschap MVO gaat op korte termijn graag in overleg met IDH om te bezien op welke wijze de financiële middelen de initiatieven vanuit de Task Force palmolie en soja zouden kunnen ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback