Ga naar hoofdinhoud

Uitstel 100 procent biologisch voerregeling verantwoord

Voor specifieke diergroepen vindt Biologica uitstel van de 100 procent-regeling verantwoord, mits er een plan ligt hoe betrokkenen het in een paar jaar tijd gaan oplossen. Jonge dieren slecht eiwit geven, schaadt de gezondheid. Dat stellen Clemens Oude Groeniger en Heleen Klinkert, van Biologica.

Biologisch voer

Vanaf 2012 moeten biologisch gehouden varkens en kippen 100 procent biologisch voer krijgen. Nu ligt dat op 95 procent. Bij die 5 procent niet-biologische grondstoffen gaat het om eiwitbronnen uit de gangbare landbouw. Op dit moment zijn er onvoldoende biologische eiwitbronnen beschikbaar om aan de vraag te voldoen.

Jonge dieren

Vooral voor jonge kuikens en biggen zijn eiwitten belangrijke bouwstoffen. Als die 5 procent niet-biologisch voer op korte termijn zou worden afgeschaft, zou dat tot dierenwelzijns- en gezondheidsproblemen leiden bij jonge kuikens en biggen. Dat wil de sector voorkomen. Daarom is Biologica met de sector op zoek naar oplossingen en alternatieven en worden gesprekken gevoerd met het ministerie van EL&I.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback