Ga naar hoofdinhoud

VanDrie Group neemt Alpuro Group over

Kalfsvleesintegratie de VanDrie Group met Mijdrecht als hoofdvestiging neemt de Alpuro Group uit Uddel over. De familie Van Drie heeft hierover een akkoord bereikt met de directie van de Alpuro Group. Met deze stap behoudt Nederland een sterke positie op de Europese kalfsvleesmarkt en kan hiermee blijven voldoen aan de internationale vraag van afnemers.
De VanDrie Group en de Alpuro Group streven ernaar zo spoedig mogelijk de voor de gesloten overeenkomst noodzakelijke goedkeuringen te verkrijgen, waaronder goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteiten. In de tussentijd blijven de bedrijfsonderdelen van de Alpuro Group op de oude voet doordraaien.
De definitieve afronding van de transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2010 plaatsvinden. De VanDrie Group verwacht dat de voorgenomen transactie geen nadelige gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid binnen de Alpuro Group.
De jaaromzet van de VanDrie Group beloopt na de overname zo'n 1,9 miljard euro.

Doorgaande schaalvergroting bij supermarkten en grootverbruikers op de Europese afzetmarkt noodzaakt aanbieders van kalfsvlees zich te bezinnen op hun toekomst. De concentratie bij inkoopcombinaties in de retail en de foodsector neemt steeds verder toe. Krachtige inkopers vragen omvangrijke hoeveelheden vlees van dezelfde soort en kwaliteit tegen een acceptabele prijs en passend bij wat de klanten in de verschillende landen wensen.

Met de overname versterkt de Nederlandse VanDrie Group zijn positie op de Europese markt en zullen de noodzakelijk hoge investeringen in voedselveiligheid en dierwelzijn kunnen blijven doorgaan. Het bedrijf dient hiermee tevens het belang van alle betrokkenen bij de productie, verwerking en afzet van kalfsvlees, onder wie de medewerkers, de kalverhouders en de toeleveranciers. Maar ook de melkveehouders in Europa profiteren van sterke kalfsvleesintegraties. Deze bedrijven ondersteunen direct de melkprijs door het inkopen van nuchtere kalveren en zuivelgrondstoffen.

De beide kalfsvleesintegraties zijn van oorsprong familiebedrijven met een rijke historie en een gelijksoortige bedrijfscultuur. Alle twee zijn ze in het begin van de jaren zestig op de Veluwe begonnen met hun activiteiten. Ze werken integraal met ketenproductie, hebben onafhankelijke kwaliteitssystemen, opereren internationaal en hechten veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij de Alpuro Group uit zich dat onder andere in het diervriendelijke merkconcept Peter's Farm en de VanDrie Group brengt kalfsvlees op de markt met het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming.

De twee kalfsvleesintegraties produceren in eigen beheer het voer, kopen jonge kalveren, begeleiden de aangesloten kalverhouders, hebben slachterijen en verwerkingsbedrijven én verzorgen de afzet in binnen- en buitenland.

De VanDrie Group bestaat uit 19 bedrijven, die gevestigd zijn in Nederland, Frankrijk, Italië, België en Duitsland. Het aantal kalverslachtingen per jaar is ongeveer 1,4 miljoen en de jaaromzet bedraagt circa 1,6 miljard euro. De onderneming biedt werk aan ongeveer 1.700 mensen. 1.000 kalverhouders verzorgen op hun eigen bedrijven de kalveren die eigendom zijn van de VanDrie Group.

De Alpuro Group heeft vestigingen in Nederland en Italië. Er zijn 280 medewerkers in dienst en per jaar worden 265.000 kalveren geslacht. De Alpuro Group werkt op contractbasis samen met circa 200 aangesloten kalverhouders. De omzet van de onderneming is circa 240 miljoen euro per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback