Ga naar hoofdinhoud

Vee&Logistiek Nederland start publiekscampagne

Vee&Logistiek Nederland start een publiekscampagne onder de titel ‘Respect’. De lancering vond plaats in het Van der Valk Theaterhotel in Almelo tijdens het jaarlijkse congres.

Centraal in de campagne staat de website respectvee.nl. Daarnaast faciliteert Vee&Logistiek Nederland haar leden met onder andere stickers, shirts en vlaggen om respect voor dieren, feiten en (vak)mensen op een opvallende en duidelijke manier uit te dragen.

Consumenten worden via diverse (online) kanalen geïnformeerd over de respectvolle wijze waarop leden van Vee&Logistiek Nederland werken. 

Aanleiding

“Om respect te krijgen, moet je laten zien wat je doet, waarom je het doet en niet in de laatste plaats: hoe je het doet’, zegt Helma Lodders, voorzitter Vee&Logistiek Nederland.

“Overdracht van kennis leidt tot begrip. Begrip leidt tot draagvlak. Draagvlak leidt tot bestaansrecht, een ‘license to act’. In ‘Respect’-video’s volgen we veehouders, veehandelaren, veeverzamelaars en transporteurs op de voet. Wie respect geeft, ontvangt respect”, aldus Lodders.

Intimidatie

De voorzitter noemt het zorgwekkend dat chauffeurs onderweg soms worden geconfronteerd met negatieve reacties van burgers. “Activistische burgers die de veehouderij uit Nederland willen bannen steken hun ongenoegen over veetransporten niet onder stoelen of banken. Afkeurende gebaren onderweg zijn nog tot daaraantoe, ernstiger wordt het als het transport moedwillig wordt gehinderd, met alle gevaren van dien.”

Proactieve communicatie

Volgens Lodders past de Respect-campagne in het huidige tijdsbeeld waarin de agrarische sector en het platteland zich nadrukkelijker manifesteren. “Te lang hebben we als sector gedacht dat iedereen wel begreep hoe relevant het werk is dat we verrichten. Negatieve framing in de media en politiek over de veehouderij vergt echter een proactieve houding. We moeten vertellen, uitleggen waar we voor staan als Vee&Logistiek Nederland. Wie niet uitgesproken is, raakt uitgesproken.”

Lees ook: Communicatie belangrijk voor beeldvorming diervoedersector

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback