Ga naar hoofdinhoud

Verval bestemmingsheffing granen per 1 januari

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de bakkerij hebben geen overeenstemming bereikt over voortzetting van de structuurversterkende maatregelen voor de bakkerij die worden uitgevoerd door de Commissie Brood en Banket van het Productschap Akkerbouw.

Pakket maatregelen

Het pakket van maatregelen dat voor de periode 2005 tot en met 2009 was vastgesteld en met één jaar was verlengd, wordt per 31 december 2010 beëindigd. De maatregelen bestaan onder meer uit de subsidieverlening aan het Voorlichtingsbureau Brood, imagobevorderende activiteiten van de Stichting Bakkerij Imago, marktinformatie voor de industriële en ambachtelijke bakkerij en de activiteiten van de Werkgroep ‘Voor de bakker'. Tevens is uit het fonds waarin de heffingsinkomsten worden gestort het Gezondheidsbewakingssysteem gefinancierd.

Bestemmingsheffing granen

Eén en ander betekent tevens dat aan het bestuur van het productschap zal worden voorgesteld de bestemmingsheffing van 0,60 euro per 100 kilogram meel en/of bloem van granen van het productschap per 1 januari 2011 te laten vervallen. Het bestuur beslist hierover in zijn vergadering van 4 november.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback