Ga naar hoofdinhoud

Voederwaardeprijzen voor iedereen beschikbaar

Het project Voederwaardeprijzen Rundvee wordt met ingang vna 2009collectief gefinancierd. Dit betekent onder andere dat de resultaten van de berekeningen voor iedereen beschikbaar via internet.

De Animal Sciences Group (ASG) van Wageningen UR berekent eens per vier weken de actuele voederwaardeprijzen (VEM en DVE) op basis van actuele grondstofprijzen. Eerst worden de prijzen van een reeks mengvoeders berekend, die in de praktijk worden gebruikt. Daarna worden uit de prijzen van de mengvoeders de kVEM- en kVEVI-prijs plus de toeslagprijs per kg DVE berekend.
De resultaten zijn vrij toegankelijk op de websites van ASG (www.asg.wur.nl onder producten) en PDV en via de speciale website. Ter ondersteuning van het project organiseert ASG jaarlijks in overleg met PDV een bijeenkomst met vertegenwoordigers uit de diervoedersector.

Toepassing voederwaardeprijzen
Het belang van actuele voederwaardeprijzen is sterk toegenomen vanwege een groeiende belangstelling voor vochtrijke en droge enkelvoudige voedermiddelen in de melkveehouderij. Veehouders passen de energieprijs en de eiwittoeslagprijs toe voor de keuzes die ze maken bij de voorziening in de nutriëntenbehoefte van hun vee: aankoop van ruwvoeders, mengvoeders, enkelvoudige grondstoffen of vochtrijke krachtvoeders. Het is in het belang van de leveranciers dat de veehouders bij de aankoop van de voedermiddelen de juiste afweging kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback