Ga naar hoofdinhoud

Volatiele grondstofprijzen vragen om risicomanagement

Premium
Joost Pennings: “Bij handelen op de termijnmarkt zijn financiële reserves nodig. Het kan tijdelijk een beslag op je liquiditeiten leggen.”

De mailbox van hoogleraar Joost Pennings zit de laatste maanden overvol. Door de volatiele grondstofprijzen krijgen steeds meer bedrijven interesse in risicomanagement, maar ook in de mogelijkheden die de volatiliteit met zich meebrengt. “Ik word benaderd door bedrijven die willen beginnen op de termijnmarkt of juist een volgende stap willen zetten. Bijvoorbeeld door met opties aan de slag te gaan.” In dit artikel beantwoordt Joost Pennings een aantal vragen.

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wilt u toegang tot deze informatie, maar bent u nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet biedt u:

  • 17 keer per jaar De Molenaar op de mat;
  • PLUS: het eerste jaar 20% introductiekorting;
  • PLUS: regelmatig een aan uw werkgebied gerelateerde extra uitgave, zoals Stofbestrijding en Bestelauto;
  • PLUS: 12 maanden lang toegang tot de digitale versie van vakblad De Molenaar met daarin 4 x per jaar ook het katern Petfood Magazine;
  • PLUS: iedere week 1 à 2 edities van de digitale nieuwsbrief van De Molenaar met daarin de laatste nieuwtjes uit de branche.

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijgt u toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback