Ga naar hoofdinhoud

Voorstel over diermeel in veevoer in herfst

Het moet weer mogelijk worden om diermeel als veevoer te gebruiken. Voorlopig wordt het EU-verbod op het gebruik ervan echter nog niet versoepeld. De Europese Commissie komt in de herfst met een voorstel.

Voorstel  

Dat is onlangs in Brussel bekendgemaakt na een vergadering van de Europese ministers van Landbouw. De commissie reageerde op een voorstel van EU-lidstaat Polen. De lidstaat, dat de tweede helft van 2011 voorzitter is van de Europese Unie, wil weer voer van kippen en varkens gebruiken. Nederland is voor, mits alle risico's op een opleving van BSE worden uitgesloten. Den Haag wil daarom nog geen diermeel in veevoer van herkauwers. Daarnaast blijft voeren van de eigen soort verboden.

Eiwitrijk

Slachtafval is rijk aan eiwitten en is daarom populair als ingrediënt voor veevoer. Het gebruik van diermeel bespaart veel geld, omdat nu bijvoorbeeld in plaats daarvan de dure soja moet worden ingevoerd. De import daarvan is ook nog eens schadelijker voor het milieu. Ook gaan nu waardevolle grondstoffen verloren omdat veel slachtafval, waarvan diermeel wordt gemaakt, wordt vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback