Ga naar hoofdinhoud

Wetsvoorstel verbod nertsenhouderij aangepast

Het wetsvoorstel dat door de Tweede Kamer aan de Eerste Kamer is voorgelegd om de nertsenhouderij te verbieden, is aangepast. Een van de wijzigingen is uitstel van het verbod op nertsenhouderij van 2018 naar 2024.

Achterkamertjes politiek

"Laag bij de grond en onbewogen politiek bedrijven", noemt Eric Michels van Flevo deze wijziging. "Net voordat het wetsvoorstel door de Eerste Kamer zou worden beoordeeld, is het ingetrokken. De reden daarvoor is dat bekend was dat 42 van de 75 kamerleden tegen zouden stemmen. Niets minder dan achterkamertjes politiek."

Humaan beleid

Volgens Michels moet het uitgestelde verbod de leden van de Christen Unie ervan overtuigen dat er menselijk wordt gehandeld. "Volgens die redenering is het 'menselijker' de overgangstermijn uit te stellen, waardoor nertsenhouders langer de tijd krijgen hun werkzaamheden af te bouwen. Het valt echter maar te bezien of de achterban hierdoor overtuigd raakt." Michels vertelt dat er bij de wijziging geen saneringsregeling is die nertsenhouders tegemoet komt. Dit was in het vorig voorstel evenmin het geval. "Als je het hebt over humaan beleid, dan is daarvan absoluut geen sprake."

Waarschuwing

Nadrukkelijk stelt Michels dat dit een waarschuwing is richting andere sectoren. "Pas op met dergelijke politieke acties. Voordat je het weet, ben je zelf aan de beurt."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback