Ga naar hoofdinhoud

Wijziging organisatiestructuur Meneba

Afgelopen week heeft de directie van Meneba een adviesaanvraag ingediend bij de Ondernemingsraad voor een wijziging van de organisatiestructuur. Deze aanvraag is gebaseerd op een integraal businessplan dat voorziet in grotere slagkracht in de markt en een meerjarig investerings-programma in met name haar molens.

Meneba wil zich organiseren in drie divisies:
• een divisie Bakkerij & Banket voor de Belgische en Noord-Franse markt;
• een divisie Bakkerij & Banket voor de Nederlandse en de andere internationale markten;
• een divisie Diervoeding, Food specialities en Industriële toepassingen.
Hiermee wordt de complexiteit verminderd, omdat iedere divisie te maken heeft met geselecteerde productgroepen en er een duidelijke focus is op specifieke klantgroepen.

Investeringen
In 2009 en 2010 wordt geïnvesteerd in verbetering en flexibilisering van de meergranenproductie en wordt er een nieuwe toastlijn geïnstalleerd. Om ook in de toekomst concurrerend te blijven, is in het businessplan besloten te investeren in het hart van het bedrijf, de maalderij. De komende jaren zal met name in Rotterdam geïnvesteerd worden in de modernisering van de bulkverlading en nieuwe molens. Medio 2012 is naar verwachting de oplevering hiervan.

Consequenties
De plannen hebben ook gevolgen voor de personele bezetting. Er zullen naar verwachting een 80-tal functieplaatsen komen te vervallen. Hierbij zal zorgvuldig en in goed overleg met de Ondernemingsraad en de vakbonden worden gehandeld. Van werk naar werk zal daarin het meeste gewicht krijgen. Doordat een groot aantal medewerkers in de komende jaren de prepensioengerechtigde leeftijd bereikt, zal het aantal gedwongen ontslagen vooralsnog beperkt kunnen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback