Ga naar hoofdinhoud

Winstval DSM maar verbetering in zicht

De economische crisis heeft een nadelig effect op bijna de helft van de DSM activiteiten. Toch is bestuursvoorzitter Feike Sijbesma niet ontevreden over de resultaten in het tweede kwartaal.

 “Hoewel er weinig aanwijzingen zijn voor verbetering van de vraag in een groot aantal eindmarkten, vertoonde de winst in het tweede kwartaal een duidelijke stijging ten opzichte van het eerste kwartaal”, concludeert Sijbesma. "Onze maatregelen gericht op kostenverlaging, de focus op cash, het stringente beheer van werkkapitaal en het feit dat onze Life Sciences-activiteiten goed stand blijven houden, hebben er allemaal toe bijgedragen dat DSM in goede conditie is aan het eind van de eerste helft van 2009.”

Het bedrijfsresultaat van DSM Nutritional Products steeg ten opzichte van het tweede kwartaal van 2008, vooral dankzij de prijsontwikkeling en de relatief sterke dollar. DSM Nutritional Products begon in het tweede kwartaal de productie te verlagen om zijn totale werkkapitaal te verbeteren.

Dit betekent echter niet dat het bedrijf niet investeert in productieverbetering en –uitbreiding. DSM Nutritional Products ondertekende het investeringscontract met de Changchun Economic & Technology Development Zone voor de bouw van DSM’s vierde diervoederpremixfabriek in China, gesitueerd in Changchun City. In mei werd een begin gemaakt met de bouw en de totale investering zal USD 5 miljoen bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback