Ga naar hoofdinhoud

Zakkenleger met automatische palletontlader

Speciaal voor bedrijven die een groot aantal zakken met grondstoffen verwerken, ontwikkelde Dinnissen Process Technology een nieuwe zakkenleger met automatische palletontlader. Met de nieuwe Dima 1200 kunnen 200 tot 1500 zakken per uur veilig en kostenefficiënt worden geleegd. De zakkenleger is verder bedoeld voor het creëren van meer hygiëne en minder grondstofverspilling in tal van sectoren.

200 tot 1500 zakken per uur

Het legen van veel zakken met grondstoffen binnen de feed, food, farmacie en chemie is een tijdrovende, (ergonomisch) onveilige en kostbare aangelegenheid. Speciaal voor deze situaties ontwikkelde Dinnissen de Dima 1200-zakkenleger met automatische palletontlader. Via de automatische zakkenleger kan met de inzet van één heftruckchauffeur, 200 tot 1500 zakken (200 kg tot 50 ton) per uur worden geleegd. De heftruckchauffeur voert daarvoor de pallets met zakken aan. De pallet wordt daarna automatisch licht gekanteld. De aangevoerde zakken schuiven zo laag voor laag via een speciale glijgoot in de roterende trommel van de Dima 1200. Daar snijden twee assen met elk vijf messen de zakken aan de onder- én bovenzijde open. Via de perforatie in de roterende trommel, passeren de grondstoffen naar een speciale opvangcontainer. Grondstoffen en verpakking worden zo strikt van elkaar gescheiden. Omdat de roterende trommel is voorzien van een uitgekiend afzuig- en terugvoersysteem wordt de uitstoot van stof en het verlies van grondstoffen voorkomen. Afhankelijk van het product, de deeltjesgrootte en de soort zak slaagt de Dima 1200 er in, zakken voor 99,5% tot 99,99% te legen.

Tal van opties

Dinnissen ontwikkelt en vervaardigt de Dima 1200 compleet op maat en in eigen huis. Daardoor kan ze de Dima 1200 voorzien van tal van opties. Zo kan Dinnissen de Dima 1200 leveren met luchtconditionering die het klonteren van hygroscopische producten voorkomt. Speciaal voor ontploffingsgevaarlijke grondstoffen kan de Dima 1200 worden uitgevoerd volgens ATEX-richtlijnen. Voor situaties waarbij zelfs de geringste uitstoot van stoffen bij het legen van zakken moet worden voorkomen, ontwikkelde Dinnissen de Ultra Stofvrije Dima 1200-zakkenleger. Deze slaagt erin niet meer dan 0,1 mg per m3 geloste stof uit te stoten. Deze zakkenleger is uitgevoerd met een dubbel gefilterde, krachtige afzuiging en een speciale stofvrije afdichting van de luchtuitlaat. Bovendien bevat de ultra stofvrije zakkenleger een volautomatisch cleaning-in-place-concept op basis van lucht en vacuüm. Hierdoor wordt het menselijk handelen tijdens het reinigingsproces nagenoeg overbodig. Voor situaties waarin de hoogste mate van hygiëne en het voorkomen van contaminatie is vereist, is er een optie waarbij de zakken eerst automatisch worden gereinigd door schoonblazen en stof afzuigen via een geïntegreerde ontstoffingsunit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback