Ga naar hoofdinhoud

4000 bezoekers verwacht voor volgeboekte Dibevo-Vakbeurs

11.000 vierkante meter beursvloer, bijna 100 exposanten, tienduizenden huisdierproducten, een paviljoen met blikvangers, een beurs-app, de hele dag gratis eten & drinken, en het positieve sterrenstof van de complimentenmeisjes. Dat is in een notendop wat je kunt verwachten van de Dibevo-Vakbeurs, het tweejaarlijkse evenement voor iedereen die werkzaam is in de huisdierenbranche. Op 8 en 9 oktober barst het los in de Broodfabriek in Rijswijk.

Verandering in de lucht: kritisch op prijs, kwaliteit, dierwelzijn

Om meteen maar even over die exposanten te beginnen: ruim een kwart bestaat uit nieuwkomers die staan te trappelen om de markt te bestormen. “Je merkt aan alles dat er verandering in de lucht zit”, vertelt Janny Freriks, manager projecten en verenigingsbureau bij Dibevo. “De consument van nu is meer dan ooit kritisch op prijs, kwaliteit en dierenwelzijn en dat dwingt ondernemers om opnieuw na te denken over bijvoorbeeld marketing, het assortiment, winkelinrichting en hoe ze hun klanten benaderen. Dat ga je gegarandeerd terugzien op deze beurs. De Dibevo-Vakbeurs is dan ook dé plek om ervaringen en ideeën op te doen, en is juist daarom zo belangrijk om te bezoeken.”

Eten, drinken, parkeren: alles is inbegrepen

Ondernemers komen vaak tijd tekort op de Dibevo-Vakbeurs. Dat is de reden dat Dibevo net als vorige edities een fullservice-concept aanbiedt waarin alle eten en drinken, maar ook parkeren is inbegrepen in de ticketprijs. Er staat zelfs een uur voor de beurs een klein ontbijtje klaar voor mensen die van ver komen. Janny: “Geen enkele andere huisdierenvakbeurs in Europa levert zo’n concept en ja, daar zijn we stiekem best trots op. Mede daardoor verwachten we ook dit jaar dat 4000 huisdierprofessionals de beurs bezoeken.”

Glimlach op gezicht

Maar Dibevo is natuurlijk minstens zo trots op iedereen die onderneemt of werkt in huisdierenbranche en ‘still going strong’ is. Om dat nog wat extra kracht bij te zetten, lopen er complimentenmeisjes over de beurs (herkenbaar aan hun felrode kleding) die bezoekers op een vakkundige manier complimenteren en een glimlach op hun gezicht toveren.

Blikvangers

Blikvangers, zo heet het splinternieuwe paviljoen waarop de meest veelbelovende producten van exposanten staan gepresenteerd. Bezoekers kunnen tijdens de beursdagen stemmen op wat zij het beste product vinden en maken daarmee kans op één van de vier Nespresso-apparaten die worden verloot onder de inzenders.

Een deskundige jury beoordeelt de tien producten met de meeste stemmen op innovatie, dierenwelzijn en duurzaamheid. Zij selecteren uiteindelijk het product dat het beste voldoet aan deze voorwaarden en welke exposant naar huis gaat met de ‘Best of show-award’. De jury bestaat uit Huub Rohof, voorheen commercieel directeur bij o.a. AniDis, EcoStyle en Agri Retail; Brigitte Goossens, Beleidsmedewerker Dierinhoudelijke Expertise bij de Dierenbescherming; en Gerrit Hofstra, adjunct-secretaris wet- en regelgeving levende dieren en planten bij Dibevo.

Nieuw: de vakbeurs-app

Met een nieuwe Dibevo-Vakbeurs-app krijgen bezoekers een alles-in-één gids voor de beurs, inclusief informatie over exposanten, beursaanbiedingen en een zoomable plattegrond. Maar dat is nog niet alles. Bezoekers kunnen thuis al een lijst samenstellen van exposanten die ze willen bezoeken en – op de beurs zelf – stemmen op wat zij de beste Blikvanger vinden, en daarmee kans maken op mooie prijzen. De app biedt ook extra functies waarmee bezoekers onderling of met exposanten kunnen afspreken en met elkaar kunnen chatten.

Praktische info

Openingstijden
Zondag 8 oktober: 9.00 – 18.00 uur
Maandag 9 oktober: 9.00 – 18.00 uur

Locatie
De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk. Parkeren is gratis.

Entree
Een dagticket kost €27,50 en is te koop via dibevovakbeurs.nl. Dibevo-leden hebben een uitnodiging ontvangen voor twee gratis toegangskaarten en kunnen extra tickets boeken voor de ledenprijs van €17,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback