Ga naar hoofdinhoud

Beursvloer Dibevo-Vakbeurs 2023 volledig volgeboekt

Foto: Norbert Waalboer Fotografie.

Vier maanden voor de start van de Dibevo-vakbeurs op 8 en 9 oktober in Rijswijk, is de beursvloer volledig volgeboekt. Nog nooit eerder was de vloer zover van tevoren al volgeboekt zegt organisator Dibevo. Zij melden verder dat ruim een kwart van de exposanten nog niet eerder op deze beurs heeft gestaan.  

“De veranderingen die nu plaatsvinden vergen veel van het aanpassingsvermogen van alle ondernemers in de keten”, zegt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum. “Dat betekent zorgen voor professionaliteit en kwaliteit, en opnieuw nadenken over koop- & bestelgemak, assortiment, winkelinrichting, digitalisering, marketing en klantgerichtheid. Maar tegelijkertijd betekent dat ook: gewoon blijven doen waar je goed in bent.”

Still going strong

“Na een aantal jaren als voorzitter weet ik inmiddels dat de Dibevo-branche dat als geen ander kan. Onze sector is still going strong. We laten ons niet uit het veld slaan, maar blijven ondernemen.”

Dat de branche blijft ondernemen blijkt wel uit het relatief grote aantal nieuwkomers op de beurs. Ruim een kwart van de exposanten stond niet eerder op de Dibevo-Vakbeurs.

Nieuw: Blikvangers

Met ingang van deze vakbeurs neemt de organisatie afscheid van de Noviteitengalerij op de beursvloer. Daarvoor in de plaats komt Blikvangers, een nagelnieuwe presentatie met veelbelovende producten die uitgestald staan in een groot cirkelvormig paviljoen in de entreehal. Van elke exposant staat één product in het Blikvangers-paviljoen. Bezoekers kunnen tijdens de beursdagen stemmen op wat zij het beste product vinden.

De tien producten met de meeste stemmen worden vervolgens door een deskundige jury beoordeeld op de factoren innovatie, dierenwelzijn en duurzaamheid. Zij selecteren uiteindelijk het product dat het beste voldoet aan deze voorwaarden en welke exposant naar huis gaat met de ‘Best of show-award’.

Vakbeurs-app

Met een nieuwe Dibevo-Vakbeurs-app krijgen bezoekers een alles-in-één gids voor de beurs, inclusief informatie over exposanten, beursaanbiedingen en een zoomable plattegrond. Maar dat is nog niet alles. Bezoekers kunnen thuis al een lijst samenstellen van exposanten die ze willen bezoeken en – op de beurs zelf – stemmen op wat zij de beste Blikvanger vinden, en daarmee kans maken op mooie prijzen.

De app biedt ook extra functies waarmee bezoekers onderling of met exposanten kunnen afspreken en met elkaar kunnen chatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback