Ga naar hoofdinhoud

Bont voor Dieren lanceert internetverkiezing

Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren lanceert de jaarlijkse internetverkiezing Cool versus Cruel 2010. Via www.bontvoordieren.nl kan tot en met 31 december 2010 worden gestemd op de ‘meest gemene bontdrager' en de ‘meest coole bontgenoot'.

Verkeerd voorbeeld

BN'ers die bont dragen, geven het verkeerde voorbeeld aan de jeugd, vindt de Dierenbeschermingsorganisatie. Afgelopen jaar ging koningin Beatrix er vanwege haar veelvuldig bontgebruik met de oneervolle titel Cruel vandoor. Georgina Verbaan werd gekozen tot Coole Bontgenoot. Bont voor Dieren wil met name dragers van bontkraagjes via deze campagne bewust maken van het dierenleed dat aan bont kleeft.

Genomineerden Cruel

Voor de titel Cruel zijn Lange Frans, Yolanthe Cabau van Kasbergen en model Kim Feenstra genomineerd. Deze drie werden gesignaleerd in echt bont. Danie Bles, styliste van onder andere Sylvie van der Vaart en Leontien Borsato, kleedt haar clientèle graag in bont en is ook in de race voor de titel. Daarnaast is ‘het scootersletje' genomineerd voor dom bontje, als symbool – met een knipoog – voor sommige groepen jongeren die zich vaak gedachteloos tooien met resten van dierenleed. Tot slot worden Victor en Rolf genomineerd die in hun show tijdens de Parijse fasionweek bont gebruikten.
De nieuwe directeur Bont voor Dieren, Nicole van Gemert: "Met deze verkiezing wil Bont voor Dieren aandacht vragen voor de echte fashion victims: de miljoenen dieren die worden gebruikt om kragen op te sieren en tassen te verfraaien is gewoon niet meer van deze tijd."

Genomineerden Bontgenoot

Bekende mensen die met Bont voor Dieren samenwerken om tot een bontvrije wereld te komen dingen mee naar de titel Coole Bontgenoot 2010. Dit jaar zijn DJ Wannabeastar, programmamaakster en presentatrice Andrea van Pol, actrice Mounira Hadj Mansour, schrijfster en actrice Karen van Holst Pellekaan en ontwerper Bas Kosters genomineerd. Verder heeft Bont voor Dieren besloten dit jaar haar vrijwilligers te nomineren, die zich vaak al jarenlang enthousiast inzetten voor een bontvrije wereld.
Van Gemert: "Gelukkig staan er tegenover bontdragende BN'ers juist heel veel VIP's die zich met veel toewijding inzetten tegen de bontindustrie. Bijvoorbeeld door campagne te voeren met Bont voor Dieren. Zo hebben enkele genomineerden dit jaar radiospotjes voor ons gemaakt. Karen van Holst Pellekaan heeft zelfs een meeslepende jeugdthriller tegen bont voor ons geschreven. Met de nominatie voor de vrijwilligers willen we bovendien deze vrij anonieme, maar tegelijkertijd onmisbare groep in het zonnetje zetten."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback