Ga naar hoofdinhoud

Bühler opnieuw fors gegroeid

Bühler Technology Group is in het jubileumjaar 2010 opnieuw fors gegroeid. De omzet steeg met 11 procent tot 1,37 miljoen euro en het bruto bedrijfsoverschot (EBITA) is gestegen tot 10.6 procent van de totale verkoop.

Markt

De groep dankt haar succes voornamelijk aan het inspelen op trends, zoals verbeterde voedselveiligheid en een hogere energie-efficiëntie. Het inspelen op trends was mogelijk doordat het bedrijf meer dan 57 miljoen investeerde in onderzoek en ontwikkeling. Doordat er veel discussie was over voedselveiligheid en -gezondheid, nam de vraag bij Bühler toe.

Divisies

Alle drie de divisies kregen meer opdrachten. Zowel de graanverwerkende divisie als de materiaaldivisie behaalden een hogere omzet. De omzet van de voederverwerkende divisie daalde licht door een verlaat herstel van de markt.

Groeiende markten

De wereldwijde oriëntatie van Bühler werd verder versterkt. Afrika, Amerika en Azië ontwikkelden zich erg goed. Azië is nu de grootste markt voor Bühler. Europa en Oost-Europa krompen als markt. Bühler verwacht in 2011 verdere groei van de omzet. Eind 2010 lag de omzet namelijk 30 procent hoger dan het jaar ervoor, wat een solide basis vormt voor 2011.

Bron: All About Feed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback