Ga naar hoofdinhoud

‘De wereld van de hond’

Wat weten honden eigenlijk? Hoe denken ze? Hoe ervaren ze hun dagelijkse wereld, elkaar en dat andere eigenzinnige dier, de mens?
Het boek 'De wereld van de hond geeft een frisse en unieke kijk op de wereld van honden, vanuit het oogpunt van de hond. In heldere taal maakt de lezer kennis met de vermogens van honden en krijgt een beeld van hoe het zou kunnen zijn om een hond te zijn.
Hoe is het om niet alleen elk etensrestje in huis te kunnen ruiken, maar ook het verdriet van mensen of zelfs het verstrijken van de tijd? Waarom kan een piepklein hondje zo fijn spelen met een grote Deense dog? Waarom móét een hond een man op een fiets wel achterna zitten? Kortom, hoe is het voor een hond om te leven op een halve meter boven de grond, terwijl hij de geuren van het trottoir opsnuift en tegen onze enkels en knieën aankijkt?Alexandra Horowitz verklaart al deze zaken en nog veel meer. Hoewel haar boek geen formele trainingsgids is, biedt het wel praktische handvatten voor hondenliefhebbers die graag willen weten waarom hun honden doen wat ze doen. Horowitz doceert psychologie aan Columbia University.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback