Ga naar hoofdinhoud

Dierenarts speelt in op financiële crisis

Arie Bos van Groepspraktijk De Kreel begint vanaf 1 oktober als een van de eerste dierenartsen in Nederland een MiniMaxCare. Dit is een afdeling bestemd voor klanten die moeten leven van een bijstandsuitkering. Voor hen geldt een lager tarief voor consult en medicijnen.

Bos werkt in de regio tussen Harskamp en Wageningen. Hij merkt dat de economische crisis effect heeft op de omgang van mensen met hun dieren: meer personen betalen in termijnen. Sommigen slaan de jaarlijkse enting over, anderen stellen klachten over hun huisdier maanden uit."
Uit onderzoek van de dierenbescherming en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde blijkt dat 200.000 dieren in ons land niet de zorg krijgen die ze nodig hebben, volgens Bos.

Bos wil iets betekenen voor deze groep met weinig financiële middelen. In navolging van de dierenbescherming van Rotterdam introduceert hij MiniMaxCare: maximale zorg tegen minimale kosten. ,,We gaan van tevoren goed inventariseren, strak plannen en houden geen inloopspreekuur. Door zo te werken, kan ik een minimaal bedrag rekenen voor elk consult. Mensen moeten wel contact betalen of pinnen.''

Edenaren die in aanmerking willen komen voor MiniMaxCare moeten schriftelijk bewijzen dat ze gebruik maken van een bijstandsuitkering. Ook personen die aow hebben of kampen met een schuldsanering betalen lagere betalen bij De Kreel.

http://www.dekreel.nl/index.php?pageId=4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback