Ga naar hoofdinhoud

Diervoederindustrie vraagt aandacht GGO-problematiek

Als gevolg van de Europese nultolerantie voor niet-toegelaten genetisch gemodificeerde gewassen ontstaan importproblemen. De Nederlandse diervoederindustrie, waaronder de petfoodindustrie, pleit voor een technische oplossing.

Verzoek EC

De Nederlandse diervoedersector, ketenpartners en VNO-NCW hebben de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een brief gestuurd waarin zij wordt verzocht bij de Europese Commissie te pleiten om op korte termijn te komen tot een technische oplossing voor de importproblemen die ontstaan als gevolg van de Europese nultolerantie voor (nog) niet-toegelaten genetisch gemodificeerde gewassen.

Geen voortgang

Ondanks het feit dat de Europese Commissie reeds in mei 2008 heeft aangekondigd nog voor de zomer 2008 met een technische oplossing te komen, is er tot op heden nog geen voortgang op dit dossier geboekt. Het uitblijven van een technische oplossing heeft in de afgelopen jaren geleid tot verscheidene handelsproblemen, doordat sporen van in de EU (nog) niet toegelaten ggo's niet altijd zijn uit te sluiten als gevolg van de asynchrone toelatingsstatus van ggo's in de EU en Noord- Zuid Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback