Ga naar hoofdinhoud

Diervoeding met gecertificeerde vis

Mars Petcare lanceert de eerste producten met de door MSC gecertificeerde vis onder de merken Whiskas® en Sheba®. Hiermee krijgt de Nederlandse consument voor het eerst een keuze in meer duurzame diervoeding, aldus Mars.

Whiskas en Sheba

De witvis maaltijdzakjes uit de Whiskas ‘Multipack Senior in Saus' en de Sheba-maaltijdzakjes ‘Mini filets met zalm in saus' worden sinds januari 2011 gemaakt met uitsluitend door MSC (Marine Stewardship Council) gecertificeerde viscomponenten.
Momenteel verschijnen de eerste variëteiten ook in de Nederlandse winkels. Binnen drie maanden volgen ook de 100 grams-kuipjes van Sheba ‘Paté met zalm'. Geleidelijk aan worden alle vissoorten vervangen door ingredienten van duurzame bronnen Zo is de Grootoogtonijn, de meest bedreigde tonijnsoort, is al uit de diervoeding gehaald. Het bedrijf deed eerder al een toezegging om in 2020 alleen nog maar duurzame vis te verwerken.

Herkenbaar

De verpakkingen zijn herkenbaar aan het blauwe MSC-keurmerk. Het stelt de consument in staat de duurzame voeding snel en gemakkelijk te vinden.

Bron: Mars Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback