Ga naar hoofdinhoud

Digitale tracking en tracing in dierenartsenpraktijk

Dierenartspraktijk Mid-Fryslân te Akkrum heeft als eerste het Praktijk Management Systeem (PMS) aangesloten op het VetCIS.

De dierenartspraktijk gebruikt het PMS VIVA van Corilus. Hierdoor kunnen de dierenartsen van Mid-Fryslân de digitale pakbonnen ontvangen, digitale aflevergegevens van diergeneesmiddelen (elektronisch logboekformulier) versturen en op korte termijn digitale facturen versturen en gebruik maken van de benchmarkmodule van voorschrijfgegevens van diergeneesmiddelen.
Dierenarts Gerrit Hooijer: "Het VetCIS is voor onze dierenartspraktijk de digitale TNT. Dat gaat onze praktijk veel tijd en geld besparen om een zorgvuldige tracking & tracing te garanderen van onze afgeleverde diergeneesmiddelen. Ook zijn de logboekformulieren voor onze veehouders beschikbaar."
VetCIS is in eigendom van Stichting VETbase, opgezet door de KNMvD, FIDIN en AUV. Corilus BV is verantwoordelijk voor de bouw en exploitatie. Het VetCIS is een belangrijke stap voorwaarts om alle informatiestromen van en naar de dierenarts vanuit één centraal knooppunt te ondersteunen. Tevens zal bij het VetCIS een database worden opgezet van anonieme receptgegevens met behulp waarvan dierenartsen inzicht kunnen krijgen in het voorschrijfgedrag van diergeneesmiddelen met suggesties voor eventuele verbeteringen. De Faculteit Diergeneeskunde gaat dit nader onderzoeken en opzetten. 
Het VetCIS zal tot eind augustus door een vijftal dierenartspraktijken worden getest. De doelstelling is dat alle dierenartspraktijken het komende jaar gaan aansluiten en kunnen zich nu al via hun eigen PMS leverancier aanmelden voor deelname. Stichting VETbase zal erop toezien dat alle partijen zich op basis van gelijke voorwaarden kunnen aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback