Ga naar hoofdinhoud

Goood Petfood lanceert hondenvoeding op basis van insecten

Goood Petfood lanceert hondenvoeding op basis van insecten. (Foto: Goood Petfood)

Ondernemer Twan Tak (23) lanceert met zijn bedrijf Goood Petfood duurzame hondenvoeding op basis van insecteneiwit. Insectenvoer biedt volgens Twan veel voordelen. “Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook rijk aan waardevolle eiwitten.”

Als eigenaar van hondenvoedingsmerk Goood Petfood helpt Tak hondeneigenaren een duurzame keuze te maken. Met de introductie van insectenvoeding zet Goood Petfood een extra stap in de goede richting, door goed te doen voor hond én klimaat.

Ecologische pootafdruk

Recente publicaties stellen dat de ecologische pootafdruk van een hond in één jaar vergelijkbaar is met een autorit van ruim drieduizend kilometer. Twan benadrukt de ecologische voordelen van de nieuwe hondenvoeding op basis van insecten: “Insecten hebben slechts een klein deel van de hulpbronnen nodig in verhouding tot de consumptie van varkens of runderen. Dit bespaart een grote hoeveelheid water, grond en voer.”

Geen methaanuitstoot

Het kweken van insecten biedt echter niet alleen voordelen op het gebied van hulpbronnen. Terwijl de hoge uitstoot van het broeikasgas methaan een probleem vormt bij de normale vee- en varkenshouderij, wordt bij het kweken van meelwormen geen methaan uitgestoten.

Duurzaam én rijk aan eiwitten

Volgens het Federaal Centrum voor Voeding is de biologische waarde van insecten vergelijkbaar met die van andere dierlijke eiwitten. Zo is het eiwitgehalte van meelwormen gelijk aan dat van rundvlees. Tak licht verder toe: “De meelworm kenmerkt zich door zijn uitstekende nutritionele eigenschappen en heeft alle tien aminozuren die essentieel zijn voor de stofwisseling van uw hond. Met Goood Petfood keren we terug naar de oorsprong van natuurlijke voeding, want dat is de basis voor een gezond hondenleven”, aldus Tak.

Diervriendelijke kweek

De insecten worden diervriendelijk gekweekt. Ze krijgen een hoogwaardige mix van granen en groenten gevoerd. Een deel van het voer bestaat uit bijproducten van bakkerijen uit de streek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback