Ga naar hoofdinhoud

Hersenveroudering bij honden remmen

Nestlé Purina komt met een innovatieve voedingsoplossing die oudere honden langer jong en alert houdt. Het gaat om de Anti Age van Pro Plan.

Samenstelling

Anti Age van Pro Plan is een gepatenteerde samenstelling van ingrediënten waarvan is bewezen dat het de mentale alertheid verhoot en de tekenen van hersenveroudering vertraagt bij honden van 7 jaar en ouder. De mix is op basis van vetzuren die uit kokosolie afkomstig zijn.

Langzamer

Honden zijn senior vanaf een leeftijd van 7 jaar. Hersenen gaan op die leeftijd langzamer en trager werken. Mogelijke signalen ter bevestiging van dit proces zijn: verminderde interactie en concenratie. Dit kan resulteren in probleemgedrag. De hersenen van honden verbruiken grote hoeveelheden glucose als energiebron. Vanaf een jaar of zeven verliezen honden het vermogen glucose te gebruiken, waardoor uiteindelijk hun functioneren kan worden aangetast. Hersenen van honden kunnen inkrimpen bij het ouder worden.

Vetzuren

De onderzoekers van Nestlé Purina hebben aangetoond dat de cognitieve functie van hondenhersenen significatn verbetert na het innemen van middellangeketenvetzuren. Deze vetzuren zitten onder andere in kokosolie, hetgeen is verwerkt in de gepatenteerde mix Anti Age samengesteld. De vetzuren geven de hersenen direct een alternatieve energiebron waardoor de hersenen langer goed blijven functioneren. "Dankzij Anti Age voelt en gedraagt de hond zich langer als een jonge hond", aldus producent Nestlé Purina. Het voeder ondersteunt tevens de gezondheid, mobiliteit en het immuunsysteem van de oudere hond. Het product is verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback