Ga naar hoofdinhoud

Hoe kiezen baasjes het juiste kattenvoer?

Bij hun keuze voor kattenvoer kijken katteneigenaren het meest naar: smaak, samenstelling, prijs en functionele eigenschappen. Dat blijkt uit onderzoek van Prins Petfoods onder 3114 kattenbezitters in Nederland.

Bij de keuze voor kattenvoer laten katteneigenaren ook de eigenschappen van de verpakking meewegen in hun aankoopbeslissing. Het is belangrijk dat de verpakkingen gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Ook wordt het gewaardeerd als alle relevante informatie over de voeding op de verpakking vermeld staat. Daarnaast geeft een aanzienlijk aantal katteneigenaren de voorkeur aan verpakkingen gemaakt van recyclebaar materiaal, vanwege het milieubewuste aspect.

Niet vaak gewisseld van voer

Ongeveer de helft van de deelnemers wisselt niet van voedingstype of merk, vaak uit zorg voor de gezondheid en acceptatie van hun kat. 62,5% van de respondenten geeft aan dat hun kat geen gezondheidsproblemen heeft.

De meeste katteneigenaren geven de voorkeur aan brokvoeding en natvoeding voor hun katten. Bijna 45% kiest voor brokvoeding.

Meeste verkoop kattenvoer bij dierenspeciaalzaken

Kattenvoeding wordt het meest gekocht bij dierenspeciaalzaken, gevolgd door webshops en supermarkten. De keuze voor een specifieke locatie wordt beïnvloed door factoren als deskundig advies, service, assortiment en gebruiksgemak.

Bijna 70% van de respondenten kan voldoende besteden aan de verzorging van hun kat, terwijl anderen op zoek zijn naar betaalbare opties zonder concessies te willen doen aan kwaliteit.

Educatiebehoefte katteneigenaren

Veel katteneigenaren hebben interesse in het vergroten van hun kennis en educatie over katten, vooral op het gebied van gedrag, gezondheid, opvoeding, voeding en verzorging. Online-videokanalen, online lezingen of cursussen, cursussen op locatie en podcasts worden als populaire leermiddelen beschouwd.

Respondenten onderzoek

Uit de demografische gegevens blijkt dat het merendeel van de respondenten vrouwen zijn (92%) tussen de 25 en 75 jaar oud, met de leeftijdsgroep 41-55 als de meest voorkomende. Wat betreft het opleidingsniveau heeft bijna de helft van de respondenten een mbo-diploma, 22% geeft aan een hbo-diploma te hebben en bijna 13% een vmbo-opleiding heeft voltooid.

Ongeveer 60% van de respondenten heeft twee of meer katten, waarbij 80% van de katten zich in de volwassen en senior levensfase bevinden. De meeste katten zijn afkomstig van particulieren met gelegenheidsnestjes, gevolgd door opvangcentra of asielen. Dit benadrukt de cruciale rol van adoptie bij het vinden van een thuis voor katten. De meeste katten leven binnenshuis, waarvan sommigen toegang hebben tot een afgezet gedeelte in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback