Ga naar hoofdinhoud

Hondenbrokken op basis van insecten

Het familiebedrijf BugsforPets is met hondenbrokken op basis van insecten naar eigen zeggen pionier als het gaat om insecten in petfood.

Naast hondenvoeding heeft het merk duurzame snacks voor andere huisdieren, zoals knaagdieren, vogels, kippen en reptielen. BugsforPets zal binnenkort ook starten met een kattenvoeding op basis van insecten.

Zwarte soldatenvlieg

De zussen Irene en Isabelle van Benthem zijn de oprichters van BugforPets. Het bedrijf is duurzaam door de toepassing van insecten in de voeding. In het voer wordt de black soldier fly, ook wel de zwarte soldatenvlieg, verwerkt. De snelle levenscyclus van de zwarte soldatenvlieg maakt de grondstof uiterst duurzaam.

Doordat de grondstoffen te verkrijgen zijn tussen 6-8 dagen kan daar geen enkele andere eiwitbron tegenop. Daarnaast is de zwarte soldatenvlieg rijk aan calcium wat belangrijk is voor honden.

Voedzaam

De BSF-larven worden uitsluitend met plantaardige grondstoffen opgekweekt en onder GMP+-certificatie door een NVWA erkende kweker. Dit maakt het tot een voedzame hondenvoeding met een zeer lage ecologische footprint.

Insecten in hondenvoer wordt in Europa nog weinig gebruikt. Maar juist omdat insecten zo eiwitrijk zijn is dit voor honden interessant. Naast dat insecten licht verteerbaar zijn voor viervoeters, zijn de brokken duurzaam en hypoallergeen.

Varianten

BugsforPets heeft twee soorten; de BugsforPets Crunchy en de BugsforPets Pressed. De krokante hondenbrok is geschikt voor honden vanaf 12 weken. Voor een prachtige glanzende vacht is er een vleugje zalmolie toegevoegd. De groente, fruit en kruiden helpen het immuunsysteem van de hond te ondersteunen.

De geperste variant is er speciaal voor honden met allergieën. Omdat er in Europa nog zelden insecten wordt gebruikt als eiwitbron in dierenvoeding, is de kans zeer klein dat een hond hiervoor een allergie heeft ontwikkeld. Daarnaast is deze brokvoeding vrij van tarwegluten en chemische kleur- en smaakstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback