Ga naar hoofdinhoud

Huisdier volwaardig gezinslid

Het merendeel van de huisdierenbezitters in Nederland vindt dat zijn vierpotige

metgezel een volwaardig lid van het gezin is. Eén op de drie mensen ziet zijn huisdier als een goede of zelfs als zijn beste vriend. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Pedigree en Whiskas in het kader van Werelddierendag.

Speciaal voor Werelddierendag lanceren Pedigree en Wiskas de website www.werelddierendag.nl, vol met tips om huisdieren te vertroetelen.

De zorg voor huisdieren wordt zowel bij ziekte als gezondheid zeer serieus genomen, want ruim één op de drie baasjes verschijnt wel eens niet op zijn werk om voor zijn zieke huisdier te zorgen. 


Nederlanders wandelen, ravotten en knuffelen niet alleen met hun huisdieren, ze luchten ook hun hart bij hun harige vrienden. Zo worden de huisdieren van één op de drie Nederlanders deelgenoot gemaakt van zowel blijde als verdrietige gevoelens. Honden zijn veruit de favoriete gesprekspartner. Schaamte over deze praatsessies kennen de baasjes niet, want bijna negen op de tien Nederlanders praten ook tegen het beestje als er andere mensen bij zijn. Deze openhartigheid hebben de dieren waarschijnlijk te danken aan hun loyaliteit. Bijna zestig procent van de ondervraagden vindt dieren dan ook loyaler dan mensen.  Hoe belangrijk de huisdieren voor de Nederlanders zijn, blijkt uit het feit dat 15procent van de ondervraagden aangeeft tijdens de economische crisis eerder op het eigen eten te besparen dan op dat van het dier. Vrijwel iedereen (97 procent) zegt sinds het begin van de crisis nog steeds even veel geld aan het huisdier uit te geven. Nederlanders besparen eerst op hun kleding, mobiele telefoon, auto, eten, huis, internet en vaste telefoon voordat ze op hun huisdier beknibbelen. Wanneer hun huisdier komt te overlijden, organiseert ruim een kwart van de Nederlanders (27%) een korte ceremonie met het gezin om afscheid te nemen. Eén op de vijf huisdierenbezitters (21%) laat zijn overleden beestje cremeren.

Werelddierendag wordt niet vergeten Vier op de tien Nederlanders verwennen hun huisdier op 4 oktober met een lekker hapje. Bijna een kwart geeft zijn dier extra aandacht en 13 procent verrast hond, kat, konijn of kanarie met een nieuw speeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback