Ga naar hoofdinhoud

Imby Pet Food beloftevolle onderneming van het jaar

Foto: Imby Pet Food.

Het Antwerpse bedrijf Imby Pet Food is donderdag 9 november door de Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO) Antwerpen uitgeroepen tot ‘Beloftevolle KMO van het Jaar’. Ondernemingen die jonger zijn dan 5 jaar maken kans op deze award.  

Imby Pet Food maakt duurzame dierenvoeding voor honden en katten. Hiervoor gebruiken ze eiwitten die afkomstig zijn van insecten en plantaardige ingrediënten, wat vlees overbodig maakt. Dankzij deze samenstelling hebben dieren een veel lager risico op allergieën. Het Vlaamse bedrijf is behalve in België en Nederland, ook actief in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Dubai.

Criteria

De criteria waarnaar wordt gekeken zijn boekhoudkundige cijfers, het financieel beleid, leiderschap, management, visie, personeelsbeleid, behoorlijk bestuur, innovatie, duurzaamheid en internationale ambities. En tot slot ook wie het verdient om een jaar lang UNIZO-ambassadeur te zijn.

Win-win

Kathleen Helsen, gedeputeerde voor economie van provincie Antwerpen, reikte de prijs voor Beloftevolle KMO van het Jaar uit. “Iedere ondernemer die een win-win creëert door duurzaam én maatschappelijk te ondernemen, verdient voor mij een onderscheiding”, zegt ze op de site Made in Antwerpen.  

“Het zijn waarden waarmee ze een verschil maken voor onze samenleving én tegelijk in economische groei kunnen voorzien. Daarom is dit initiatief van UNIZO waarin verschillende inspirerende voorbeelden van ondernemerschap aan bod komen, zo interessant.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback