Ga naar hoofdinhoud

Internationale fondsen investeren opnieuw 20 miljoen in Edgard & Cooper

Nadat de The Craftory en DLF Venture in het najaar van 2020 flink investeerden in Edgard & Cooper, maken beiden fondsen nu bekend om dit voorjaar opnieuw 20 miljoen euro ter beschikking te stellen aan het Belgische bedrijf. Hiermee kan Edgard & Cooper blijven innoveren en groeien. Beide fondsen vallen op door hun aanpak en hun selectie van bedrijven waarin ze investeren. Deze moeten ondernemen met oog voor dier en milieu,

Zero Pawprint 2025 plan

Afgelopen twee jaar bleef Edgard & Cooper onverminderd investeren in het verruimen van hun aanbod en tegelijkertijd verminderen van hun impact. Zo lanceerden ze in het najaar van 2021 een range van 100% plantaardige hondenbrokken, en vorig najaar lanceerden ze een gloednieuw aanbod aan ‘junk-free’ en premium-kattenvoeding. Tegelijkertijd stippelden ze een ambitieus ‘Zero Pawprint 2025 plan’ uit, waarmee het bedrijf onder andere tegen 2025 volledig CO2-neutraal wil zijn. Kers op de taart was het behalen van het prestigieuze B Corporation Certificaat. Een certificaat dat wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste eisen op vlak van sociale – en milieuprestaties, wettelijke aansprakelijkheid en publieke transparantie.

Koen Bostoen, Louis Chalabi en Jürgen Degrande oprichters Edgard & Cooper

“Deze nieuwe investering door The Craftory en DLF Venture is voor ons de erkenning dat we het juiste pad zitten. Het was van in het begin onze bedoeling om grondig aan de boom te schudden van de honden – en kattenvoedingsindustrie, een industrie die nog steeds haast volledig in handen is van enkele grote spelers. Dat onze aanpak gesmaakt wordt de huisdieren en hun baasjes motiveert ons om ons werk voort te zetten en om de diervoedingindustrie te helpen transformeren. Een aanpak waarbij niet alleen de financiële prestaties van belang zijn, maar ook de impact voor dier, milieu en mens. De extra middelen zullen worden ingezet om onze aanpak bij nog meer baasjes van katten en honden bekend te maken en het Zero Pawprint 2025 plan verder uit te rollen.”

Elio Leoni Sceti – The Factory

“De aanpak van Edgard & Cooper is voor ons het beste bewijs dat een doorgedreven focus op het welzijn van de dieren en hun baasjes niet in de weg staat van een economisch succesverhaal. Meer nog, we zijn ervan overtuigd dat in de toekomst baasjes meer dan ooit belang gaan hechten aan de afkomst en de kwaliteit van de voeding van hun hond of kat én de ecologische impact van deze. Edgard & Cooper heeft bewezen niet allen klaar te zijn voor deze evolutie, maar ze ook mee zelf in gang te zetten en de spelregels te bepalen. Het heeft ons ervan overtuigd om hen opnieuw een aanzienlijk duwtje in de rug te geven om hun objectieven te behalen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback