Ga naar hoofdinhoud

Introductie huisdierenbijsluiters

Om te zorgen dat huisdieren de juiste zorg krijgen, ontwikkelde het LICG diverse 'huisdierenbijsluiters'. Potentiële nieuwe eigenaren van huisdieren doen er verstandig aan deze bijsluiters goed door te nemen voordat ze tot aanschaf overgaan, stelt het informatiecentrum.

Huisdierenbijsluiters

Ondanks alle goede bedoelingen krijgen huisdieren vaak niet de juiste zorg. Te veel mensen kopen ondoordacht een huisdier en komen er ten koste van het dier in kwestie pas later achter dat het niet goed of helemaal niet werkt. Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG), wil hier verandering in brengen en geeft voorlichting die wetenschappelijk is getoetst en tegemoet komt aan de welzijnseisen die de Dierenbescherming stelt. Het LICG heeft diverse 'huisdierenbijsluiters' ontwikkeld. Potentiële nieuwe eigenaren van huisdieren doen er verstandig aan deze bijsluiters goed door te nemen voordat ze tot aanschaf overgaan.

Betrouwbare informatie

De huisdierenbijsluiters geven voor ieder huisdier dat je in Nederland mag houden betrouwbare informatie over het gedrag, de gewenste huisvesting, de verzorging en de voeding. Maar ook over ziekten en erfelijke aandoeningen, risico's bij het hanteren van het dier, de benodigde ervaring en een inzicht in de kosten die het houden van dit dier met zich meebrengt.

Slogan

Met de slogan ‘Huisdier kopen? Lees eerst de bijsluiter' wil het LICG de komende jaren bereiken dat iedereen die eraan denkt om een huisdier te kopen eerst de bijsluiter van het dier zal lezen. Er zijn al meer dan 70 bijsluiters gereed. Zo zijn er versies voor de veel voorkomende huisdieren als hond, kat, cavia, konijn, hamster, kanarie en kardinaaltetra. Maar ook voor de wat exotischer dieren als de vogelspin en de baardagame. De huisdierenbijsluiters zijn ingedeeld per diergroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback