Ga naar hoofdinhoud

Kinderboek over missen huisdier

Omdat veel mensen het lastig vinden om een gesprek te openen over het overlijden van een dier, wordt een boekje over dit onderwerp uitgegeven. ‘Ik mis mijn huisdier'.

Maatje

Onderzoek toont aan dat 80 procent van de kinderen met hun problemen naar hun huisdier toegaan. Het zijn hun maatjes. De dood van een geliefd huisdier is voor de meeste kinderen een verdrietige gebeurtenis en vaak de eerste ervaring met de dood.

Boekje

Omdat veel mensen het lastig vinden om een gesprek te openen over het overlijden van een dier, heeft het LICG een boekje over dit onderwerp uitgegeven. In het geïllustreerde boekje ‘Ik mis mijn huisdier' vertelt de zesjarige Alex het verhaal over hoe zijn hond ziek werd en doodging en de manier waarop hij de herinneringen aan zijn hond levend houdt. Bij het boekje hoort een ondersteunend boekje met advies en praktische hulp voor volwassenen.

Kids-website

Kinderen kunnen op de kids-website terecht. Zij worden uitgenodigd om een verhaal of gedicht over het overlijden van hun huisdier te schrijven of een tekening hierover te maken en naar het LICG te mailen (info@licg.nl). De verhalen, gedichten of tekeningen worden op de website geplaatst. De prijs van het boekje bedraagt 5,95 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback