Ga naar hoofdinhoud

Marktverordening Diervoeders van kracht

Sinds 1 september 2010 is de Marktverordening Diervoeders van toepassing. De nieuwe verordening vervangt zeven oude Europese richtlijnen. Voordeel van de nieuwe verordening is dat de regelgeving voor diervoeders nu in alle EU lidstaten hetzelfde is.

Verordening

De verordening maakt onderscheid tussen voeders voor niet-voedselproducerende dieren en voer voor voedselproducerende dieren en bevat uitgebreide regels voor de etikettering.

Gezelschapsdieren

Voeders voor gezelschapsdieren mogen nog tot 31 augustus 2011 worden geëtiketteerd volgens de oude wetgeving. Na deze datum mogen ze nog in de handel worden gebracht en op de markt blijven tot de voorraden zijn uitgeput.
Voeders met gehalte aan toevoegingsmiddelen groter dan 100 maal het vastgestelde gehalte in volledige diervoeders die voor 1 september rechtmatig in de handel zijn gebracht, mogen ook na deze datum in de handel worden gebracht en blijven, totdat een besluit is genomen over een wijziging van de lijst van bijzondere voedingsdoelen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat er formeel voor 1 september een verzoek moet zijn gedaan om het voedingsdoel van de genoemde voeders onder te brengen op de genoemde lijst (Vo. (EG) nr. 767/2009, artikel 8 lid 2).

Catalogus

Voedermiddelen met chemische onzuiverheden ten gevolge van het productieproces en technische hulpstoffen (Vo. (EG) nr. 767/2009, bijlage I punt 1) mogen vermarkt worden, totdat specifieke maxima voor deze onzuiverheden en hulpstoffen zijn vastgesteld en in de Catalogus zijn opgenomen. De uiterlijke termijn voor de vaststelling en opname daarvan in de Catalogus is 1 september 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback