Ga naar hoofdinhoud

Medewerkers Diergeneeskunde vallen in de prijzen

Onlangs heeft Luc Smolders de Young Investigator Award gewonnen op het Biospine 3 congres aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VUmc). Daarmee zette hij de hond als model voor discusdegeneratie duidelijk op de kaart.

Deelnemers

Tussen deelnemers uit 14 landen en gerenommeerde biomedische spine research groepen sleepte Luc Smolders (departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren) de eerste prijs in de wacht met zijn voordracht 'An imaging study of a nucleus pulposus hydrogel in canine cadaveric spines'. Ook Matthijs Raaben (departement Infectieziekten & Immunologie) is in de prijzen gevallen. Hij heeft de H.G.K. Westenbrinkprijs gewonnen voor zijn, volgens de jury, uitstekende proefschrift over Coronavirus-Gastheerinteracties. Daarnaast mag hij ook nog zijn werk presenteren op het symposium van de Nederlandse Vereniging voor Biochemie en Moleculaire Biologie op 12 november.

Innovatief onderzoek

Floryne Buishand (student Gezelschapsdieren) heeft wederom een prijs gewonnen. Dit keer de FelCan Award Hondengeneeskunde 2010. Dit is een prijs voor het meest belangwekkende en innovatieve onderzoek van een student diergeneeskunde uitgevoerd in de afgelopen twee jaar. Floryne heeft van september 2007 tot en met oktober 2008 in kader van het Insulinoma Research Project haar excellent tracéonderzoek verricht naar het insulinoom van de hond. Vervolgens heeft zij dit onderzoek naast haar co-schappen voortgezet met als doel het te laten uitmonden in een promotie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback