Ga naar hoofdinhoud

Meeste huisdieren onverzekerd

De meeste huisdierbezitters zijn niet verzekerd tegen ziektekosten voor hun hond of kat. Dat blijkt uit onderzoek van Peil.nl in opdracht van een huisdierenverzekeraar.

Onverzekerd

Uit het onderzoek van Peil.nl onder huisdierbezitter blijkt dat 88 procent van de honden en katten onverzekerd is tegen ziektekosten, ondanks het feit dat bijna eveneel mensen hun huisdier als een verlengstuk van het gezin beschouwen en medische behandelingen vaak kostbaar zijn.

Financiële afweging

De meest voorkomende behandelingen zijn inentingen, castratie/sterilisatie en ziektebehandelingen. De behandelingen varieren van allerlei ontstekingen tot veelvoorkomende maagproblemen, zoals braken of diarree. Volgens brandmanager Niels Neessen van verzekeraar De Nationale maken mensen bij geneeskundige behandelingen toch vaak een financiële afweging. "Natuurlijk wil je het beste voor je huisdier, maar als een MRI-scan 800 euro kost, gaan mensen toch twijfelen. En dat terwijl je voor nog geen 12 euro per maand verzekerd bent voor de meest voorkomende behandelingen."

Verzekering

Het niet afsluiten van een huisdierverzekering is volgens De Nationale vooral een gevolg van onbekendheid met het fenomeen. Daarnaast weten veel mensen niet dat er veel meer mogelijk is op het gebied van diergeneeskunde en -tandheelkunde. Neessen verwacht dat het aantal onverzekerden op termijn zal teruglopen. "Steeds meer mensen kiezen toch voor zo'n verzekering. Zo wordt betere zorg bereikbaar voor mee huisdiereigenaren."

Onderzoek

Het onderzoek werd in juni 2010 uitgevoerd door Peil.nl in opdracht van huisdierverzekering Denationalehondenverzekering.nl en Denationalekattenverzekering.nl. In totaal namen 2700 mensen deel aan het onderzoek, waarvan circa 1250 met een hond of kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback