Ga naar hoofdinhoud

Mythes over hondenvoeders weerlegd

Een veertienjarige studie gepubliceerd in het tijdschrift American Veterinary Association is erin geslaagd diverse mythes over hondenvoeders te weerleggen.

Studie 

Achtenveertig paar nestgenoten Labrador Retriever werden gevolgd. de resultaten suggereerden Onder andere dat een beperking van de voedselinname van 25 procent, steeg de levensduur van een hond met 1,8 jaar en vertraagde het begin van chronische ziekte symptomen. "Weten wat te eten en hoeveel te voeden zijn even belangrijk", aldus Mike Grant van SeniorPetProducts.com "De dierenarts is altijd de beste manier om de juiste informatie te krijgen. Ze zijn op de hoogte van alle nieuwe wetenschap."

Mythes 

De verschillende voedings-mythen die werden weerlegd tijdens de studie:

1) Een dieet met rauw vlees dieet is het enige juiste dieet voor honden: Gedomesticeerde honden van vandaag zijn geen echte carnivoren. Zij hebben behoefte aan kleine hoeveelheden granen, zoals rijst, havermout, tot pasta, groenten en fruit.

2) Rauwe eieren zijn een absolute no-no voor honden: Honden zijn veel minder gevoelig voor salmonella vergiftiging en af en toe een rauw of gekookt ei is een goede bron van eiwitten voor honden.

3) Honden moeten nooit enige zuivelproducten consumeren: Sommige honden kunnen lactose-intolerant zijn, maar kwark en yoghurt zijn twee lactosearme opties met veel calcium.

4) Vet geeft honden alleen lege calorieën: Vetten zijn de belangrijkste energiebron voor honden. Vet is ook nodig voor de goede absorptie van vitaminen A, D, E en K, vooral bij onerzadigde vormen, zoals omega-6 en omega-3 vetzuren.

5) Een hond is niet in staat om granen te verteren: Dit is gedeeltelijk waar, maar honden kunnen zetmeelkorrels die zijn omgezet door het kookproces wel verteren. Rijst is een betere optie dan tarwe of mais.

6) Alle commerciële hondenvoeders zijn slecht: Onderzoek heeft aangetoond dat de kwaliteit van commercieel hondenvoer meer is dan een hond alleen in voedingsbehoeften te voorzien.

7) Een dieet moet specifiek worden afgestemd op de leeftijd van een hond of het ras: In de meeste gevallen is hetzelfde dieet gedurende het hele leven van een hond voldoende. Echter, pups hebben behoefte aan meer voedsel dan senioren en bij oudere honden kan het nodig zijn voedingssupplementen te verstrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback