Ga naar hoofdinhoud

Natural Dog Snacks wil dwangsom niet betalen

Natural Dog Snacks uit Lelystad moet volgens de gemeente Lelystad een boete betalen van € 15.000 voor het nog steeds veroorzaken van stank. De bedrijfseigenaar stapte donderdag 9 november voor een spoedprocedure naar de Raad van State om de boete te laten schorsen. Dat meldt FlevoPost.

Nadat de gemeente jarenlang verzoeken om maatregelen van omwonenden afwees, kwam er uiteindelijk toch een dwangsom voor het bedrijf om een einde te maken aan de stank die volgens omwonenden gekmakend was.

Als op 11 juli nog steeds stank zou worden geconstateerd, dan zou de dwangsom worden verbeurd. Een controleur van de gemeente constateerde inderdaad na die datum twee keer stank. Daarmee was de boete een feit.

Juridisch trucje

De woordvoerder van Natural Dog Snacks stelde donderdag bij de Raad echter dat het bedrijf al op 1 juli is gestopt met de productie van hondensnoepjes. “Het kan dus nooit na 11 juli in overtreding zijn geweest.”

De activiteiten van de fabrikant waren toen al overgenomen door het bedrijf Holland Petfood, waarvan de echtgenote van de eigenaar van Natural Dog Snacks eigenaresse is. De raadsman van omwonenden spreekt daarom van ‘Een juridisch trucje om onder de dwangsom uit te komen’.

Holland Petfood

De gemeentewoordvoerder is het daarmee eens. Volgens hem is Holland Petfood opgericht vlak na de uitspraak van de Utrechtse rechtbank die de dwangsom toen aanscherpte, omdat de gemeente niet streng genoeg was. Maar de eigenaresse van dat bedrijf bestrijdt dat. “We zijn gestopt vanwege de financiële dreiging van de dwangsom.”  

De gemeente heeft het innen van de boete opgeschort totdat de Raad van State uitspraak heeft gedaan in deze spoedprocedure. De uitspraak volgt binnen 2 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback