Ga naar hoofdinhoud

Nieuw diergeneeskunderegister

Het Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg (CIBG) beheert met ingang van 1 juli 2010 het register voor dierenartsen en paraveterinairen beheren.

Verbeteringen

Het register bestaat al langer, maar het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil een aantal verbeteringen in de werking van het register aanbrengen. Het digitaal toegankelijk zijn van het register is daar één van.
Omdat de processen voor registratie van diergeneeskundigen en de processen voor registratie van beroepen in de humane gezondheidszorg erg op elkaar lijken, kunnen de verbeteringen eenvoudig aangebracht worden door het register over te brengen naar het CIBG.

Verplicht

De Wet op de uitoefening van de diergeneeskunde (WUD) verplicht personen zoals dierenartsen en dierenartsassistenten, zich bij de overheid te registreren. Door deze registratie is voor iedereen duidelijk of iemand bevoegd is tot het uitoefenen van diergeneeskunde. Registratie is alleen mogelijk als iemand de juiste kwalificaties (diploma) heeft.

Koppeling GBA

Het register voor dierenartsen en paraveterinairen is vanaf 1 juli 2010 in het beheer bij het CIBG. Dat houdt in dat het CIBG aanspreekpunt is voor registraties in het diergeneeskunderegister. De registratie verloopt centraal via de website diergeneeskunderegister.nl en is online te raadplegen (www.diergeneeskunderegister.nl).
De gegevens van bestaande registraties worden automatisch overgezet. Geregistreerden zijn verplicht om zelf wijzigingen door te geven. Het streven is om begin 2011 het diergeneeskunderegister te koppelen aan de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA), zodat wijzigingen in persoonsgegevens automatisch worden gemeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback