Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe regels diergeneesmiddelen besparen geld

De administratieve verplichtingen bij het afleveren en gebruik van diergeneesmiddelen worden vereenvoudigd. Dit levert volgens minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een besparing op van 13 miljoen euro. De nieuwe regeling is op 20 juli ingegaan.

Europese verplichting

De nieuwe regelgeving beperkt zcih zoveel mogelijk tot de Europese verplichtingen. "Natonale aanvulling blijven nodig om inzicht te hebben in het gebruik van diergeneesmiddelen", aldus het ministerie. Dit houdt verband met het terugdringen van het antibioticagebruik in de veehouderij, wat moet bijdragen tot vermindering van de antibioticaresistentie.

IJkjaar

De mate van administratieve lastendruk wordt vergeleken met het ijkjaar 2007. Zo wordt inzichtelijk gemaakt welke administratieve lasten door regelgeving aan het bedrijfsleven worden opgelegd. Het kabinet wil in 2011 voor alle departementen een lastenvermindering bereiken van 25 procent. Met de wijziging van de Diergeneesmiddelenregeling wordt tot nu toe ruim een derde van de totale doelstelling voor het ministerie van LNV behaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback