Ga naar hoofdinhoud

nVWA haalt honden weg bij dierenhotel

Controleurs van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) hebben op 16 december 24 honden weggehaald bij een hondenfokker die een dierenhotel exploiteert in de Noordoostpolder.

Bedreigende situatie

Bij deze inbewaringneming ontstond een dusdanige bedreigende situatie dat de politie Flevoland is ingeschakeld. Die heeft de houder van de honden, diens echtgenoot, de dierenarts van de houder en een kennis van de houder die op dat moment aanwezig waren, aangehouden. Tegen deze vier personen heeft de politie proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging van ambtenaren in functie.

Slechte omstandigheden

De fokker hield in het dierenhotel zowel eigen honden (volwassen dieren) als pensionhonden onder slechte omstandigheden. Zo hadden de honden geen goede ligplaats. Ze lagen in hun eigen uitwerpselen op een ondergrond die koud en niet droog was. Een dierenarts van de nVWA constateerde dat het merendeel van de honden in goede conditie was maar de huisvesting volstrekt ontoereikend. Meerdere hokken waren zelfs totaal ongeschikt voor het houden van honden. Besloten is om de honden af te voeren naar een opvangadres. Daar krijgen de honden een geschikte huisvesting en de juiste verzorging.

Eerdere controle

Tijdens een eerdere controle constateerden controleurs van de nVWA al dat de huisvesting van de aanwezige honden niet in orde was. De hondenhouder kreeg de opdracht de huisvesting te verbeteren. Tijdens een hercontrole bleek dat de situatie nog niet was verbeterd. Hierdoor verzocht de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om de honden in bewaring te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback