Ga naar hoofdinhoud

Open Dag Universiteitskliniek Gezelschapsdieren

De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren is compleet vernieuwd en daarmee een van de grootste en meest moderne klinieken in Europa. Daarom opent de kliniek op zaterdag 11 december haar deuren en krijgen bezoekers de kans een kijkje achter de schermen te nemen.

Activiteiten

Naast een uitgebreide diergezondheidsinformatiemarkt bieden de medewerkers activiteiten voor jong en oud aan. Van 11.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom.
In de kliniek zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en behandelingen van huisdieren te bekijken. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen in de moderne operatiekamers, röntgenruimte en het bestralingscentrum. Op sommige plekken in de kliniek zal een fototentoonstelling zijn of zijn er demonstraties zoals gipsen, echo's maken, hechten enzovoort.

Lezingen

Veterinaire topspecialisten geven interessante lezingen. Zij vertellen de bezoekers meer over dierenwelzijn, socialisatie van honden en katten, het op een juiste manier houden van konijnen en cavia's en hersenoperaties bij honden.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt staan veel stands van de speciale afdelingen van de kliniek, zoals Vogels & Bijzondere dieren (bijvoorbeeld slangen), de gedragskliniek, vruchtbaarheidsonderzoek, de dikke dierenpoli en het laboratorium. Voor de kleintjes is er een speciaal knuffelberenspreekuur en schminken.

Aanmelden

In verband met de rust en veiligheid van aanwezige patiënten stelt de kliniek het op prijs als de bezoekers zich van te voren gratis aanmeldt via de website www.uu.nl/opendagukg. Zij krijgen dan tevens een gratis consumptiebon. Vanwege hygiënemaatregelen is het niet toegestaan om tijdens de Open Dag huisdieren mee te nemen, knuffeldieren zijn van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback