Ga naar hoofdinhoud

Opening productie-unit Intervet

Intervet/Schering-Plough Animal Health heeft in het Biosciences Center Boxmeer een gespecialiseerde afdeling geopend voor het vullen en vriesdrogen van dierenvaccins.

Opening

De uitbreiding van het Central Filling and Freeze-drying Department werd geopend door Prinses Máxima in het bijzijn van minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen en anderen.

Bouw

De bouw van de uitbreiding van het Central Filling and Freeze-drying Department, waarmee een investering van 13 miljoen euro is gemoeid, is in september 2008 van start gegaan. De faciliteit is ontworpen conform de meest recente eisen voor Good Manufacturing Practices (GMP) en Safety, Health and Environment (SHE). Alle activiteiten voor het vriesdrogen van vaccins vinden nu plaats in één gebouw in het Biosciences Center Boxmeer. Deze ultramoderne afdeling beschikt over de meest geavanceerde technologieën, zoals de ‘rapid transfer port'-technologie, waarmee de vullijn aan de bulktank van het vaccin wordt gekoppeld, en volautomatische systemen voor het laden van de vriesdroger.

Groei

"Met deze belangrijke investering in de nieuwe unit hier in Boxmeer waarborgen we het hoge niveau en het efficiënte productieproces van deze belangrijke afdeling in ons productienetwerk en zorgen we ervoor dat de mensen die hier werken, kunnen blijven bijdragen aan het succes van onze groeiende vaccin business", aldus Malte Greune, Senior Vice-President Animal Health Manufacturing.
Helmut Finkler, Chairman Animal Health Operations The Netherlands voegt hieraan toe: "Dankzij deze uitbreiding van de Central Filling and Freeze-drying Department kunnen we de kennis en expertise die al aanwezig is in het Biosciences Center in Boxmeer nog efficiënter aanwenden. Daarnaast is deze ontwikkeling een nieuwe stap op onze reis ‘Fit for the Future' om de meest toonaangevende biotechnologie site in onze industrie te worden. Het bevestigt bovendien de verbintenis het bedrijf met deze vestiging op de lange termijn."

Vullijn

De nieuwe vullijn heeft een maximumsnelheid van 24.000 glazen flacons per uur en de vriesdroger kan 136.000 flacons per batch verwerken. Bij het Central Filling and Freeze-drying Department werken ongeveer 65 personen en er worden voornamelijk gevriesdroogde vaccins voor gezelschapsdieren (honden, katten), vee, varkens, paarden en pluimvee geproduceerd. De nieuwe unit is afgelopen juli gecertificeerd en produceert sinds september 2010 vaccins voor de markt.

Vraag

Om in de specifieke vraag naar diergeneesmiddelen in verschillende regio's te kunnen voorzien, werkt Intervet/Schering-Plough Animal Health vanuit 28 productiesites in 14 landen verspreid over 5 continenten. Hiervan is het Biosciences Center Boxmeer wereldwijd een van de grootste sites die vaccins en farmaceutische producten tegen bacteriële, parasitologische en virale infecties bij rundvee, schapen, gevogelte, vissen en gezelschapsdieren produceren. Het bedrijf brengt meer dan 350 vaccins onder licentie op de markt, waarvan er ruim 100 in Boxmeer worden geproduceerd. Het bedrijf investeert continu in zijn productiemethoden teneinde groei te kunnen realiseren en aan onder meer GMP-normen en de strengste milieu-eisen te kunnen blijven voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback