Ga naar hoofdinhoud

Opvallend veel exposanten op ANIDO

Op 4 en 5 september 2022 vindt de vakbeurs ANIDO plaats in Kortrijk Xpo, België. ANIDO is de tweejaarlijkse vakbeurs voor de petcare industrie in de Benelux en Noord-Frankrijk. Dit jaar zijn er opvallend veel exposanten en nieuwe bedrijven.

Veel belangstelling

Dat er aan fabrikanten- en leverancierszijde veel belangstelling is voor ANIDO 2022, verwondert beursmanager Annick Pycarelle niet. “Door corona was de organisatie van fysieke vakbeurzen de voorbije twee jaren nauwelijks mogelijk. De honger om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten, contact te leggen met bestaande of nieuwe klanten en zaken te doen is dan ook groter dan ooit. Tevens zorgde de humaniseringstrend voor groei in de petcaremarkt. Dit alles vertaalt zich in meer exposanten en opvallend veel nieuwe bedrijven die hun opwachting maken op ANIDO om hun nieuwigheden, producten en diensten aan de gespecialiseerde vakhandel in de Benelux en Noord-Frankrijk voor te stellen.”

Nieuwe trends

De bezoekers van ANIDO kunnen op de beursvloer niet alleen een brede waaier aan (nieuwe) producten en diensten zien, maar tevens de recentste ontwikkelingen en tendensen in de branche detecteren. Denk hierbij onder meer aan de opkomst van vegetarische dierenvoeding, het gebruik van alternatieve eiwitbronnen zoals insecten, de versnelde groei van e-commerce, de fors toegenomen aandacht voor duurzaamheid, de terugkeer naar het lokale, de humanisering van het huisdier en de daaruit voortvloeiende gepersonaliseerde producten, accessoires en diensten

New@ANIDO

Ook worden er weer awards uitgereikt aan de beste innovaties op de beurs die na 1 januari 2022 op de Belgische petcaremarkt zijn verschenen. Er worden awards uitgereikt in 3 categorieën: voeding, accessoires & verzorgingsproducten en natural & sustainable. Het zijn de bezoekers die op zondag zullen bepalen welke nieuwigheden tot winnaar in elke categorie worden uitgeroepen. Alle deelnemende producten worden in een apart, overzichtelijk beursgedeelte gepresenteerd.

ANIDO krijgt digitale tweeling

ANIDO 2022 profileert zich als een ‘hybride event’. Concreet betekent dit dat de ‘on-site’ fysieke beurs wordt aangevuld met een onlineplatform: ANIDO DIGITAL. Dit zorgt voor de toevoeging van nieuwe digitale elementen, zoals chatten, livestreams en vooral smart search-functies. Deze efficiënte tool biedt zowel exposanten als bezoekers een extra mogelijkheid om waardevolle contacten te leggen binnen de petcarecommunity, zowel kort vóór, tijdens als na ANIDO.

Registreer je gratis bezoek

De toegang tot ANIDO is voorbehouden aan vakmensen en startups uit de petcare branche via gratis voorregistratie op www.anido.be. Er zijn naar goede traditie ook gratis drankjes en gebakjes voorzien in de wandelgangen voor zowel exposanten als bezoekers. Wie op de hoogte wil blijven van de allerlaatste nieuwtjes, kan ANIDO volgen via Twitter of LinkedIn.

In het volgende nummer van Petfood Magazine verschijnt een verslag van ANIDO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback