Ga naar hoofdinhoud

Overkoepelende stichting helpt zwerfdieren wereldwijd

In Nederland zijn veel organisaties die zich het lot van zwerfdieren aantrekken en er wat aan doen. Er was echter nog geen overkoepelende stichting om al die krachten te verenigen. Die is er sinds kort wel: het Animal Foundation Platform.

Zwerfdieren 

In Nederland is het zwerfdieren probleem aanwezig, maar niet te vergelijken met de immense problemen van zwerfhonden/zwerfkatten in de overige Europese landen. Er zijn miljoenen zwerfdieren in landen als Roemenië, Polen, maar ook Turkije, Spanje en Italië.

Doel

Het doel van Animal Foundation Platform is een onafhankelijke organisatie zijn voor stichtingen die zich inzetten voor zwerfhonden en zwerfkatten in het buitenland. Deze stichtingen doen dit bijvoorbeeld door het geven van educatie, uitvoeren van neutralisatieprojecten, steunen van asielen en projecten ter plaatse. Angelique van 't Riet is de oprichter van dit Platform. Inmiddels zijn er al 106 Nederlandse organisaties bij aangesloten.

Dierwelzijn

Binnen het platform staat dierenwelzijn en het verbinden van de stichtingen met elkaar, voorop. Het platform en alle verbonden stichtingen willen dierenwelzijn op de kaart krijgen in het buitenland. De organisatie rondom dierenwelzijn zoals in Nederland is daarbij een goed voorbeeld. "Iedereen weet dat als je de handen ineen slaat er veel meer mogelijk is. Daarom is het nu tijd om samen te werken en hulp te bieden aan zwerfdieren in al die landen waar wij als toeristen zoveel plezier aan beleven", aldus Van 't Riet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback