Ga naar hoofdinhoud

Prins, Pets Place en Hondenbescherming bundelen krachten

De Koninklijke Hondenbescherming, Pets Place en Prins Petfoods werken sinds 1 juli samen om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren. Ard Malenstein, Daphne Groenendijk en Marlou Mulders ondertekenen de overeenkomst. Foto's: Ted Walker Fotografie

Prins Petfoods, Pets Place en De Koninklijke Hondenbescherming werken sinds 1 juli samen. De drie partijen slaan de handen ineen om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren en de naamsbekendheid van de Koninklijke Hondenbescherming te vergroten.

Kennis over zorg, begeleiding en voeding essentieel

In Nederland wonen bijna twee miljoen honden. Maar de rechten van de hond staan soms onder druk, volgens Daphne Groenendijk, directeur van de Koninklijke Hondenbescherming. “We geloven dat samenleven tussen mens en hond beter kan en moet. Kennis over de juiste zorg, begeleiding en voeding is essentieel om frustratie bij de dieren te voorkomen. Als er meer rekening wordt gehouden met de behoeften van honden kunnen we ongelukken zoals bijtincidenten en dierenmishandeling sneller voorkomen. Met z’n drieën gaan we de doelstellingen van de Koninklijke Hondenbescherming beter voor het voetlicht brengen, met als belangrijkste streven het welzijn van alle honden verbeteren.”

Honden op de werkvloer

De komende jaren gaan Pets Place, Prins en de Koninklijke Hondenbescherming diverse initiatieven opzetten om de gestelde doelen te behalen. “We trekken onder meer gezamenlijk op in de jaarlijkse vuurwerkcampagne van de Hondenbescherming”, zegt Pets Place-directeur Ard Malenstein. “Ongeveer twee derde van de honden in Nederland is bang voor vuurwerk. Daarom gaan we nu samen kijken naar manieren om oud en nieuw aangenamer te maken voor honden.”

Een ander belangrijk element van de samenwerking is een grootschalig onderzoek naar de positieve invloed van honden op de werkvloer. Mulders: “We gaan werkgevers inlichten over de voordelen van huisdieren meenemen naar je werk. Uiteindelijk willen we een hondenetiquette opstellen voor hoe om te gaan met honden op kantoor.”

Welzijn honden verbeteren

Volgens Groenendijk is de samenwerking geslaagd als het welzijn van honden is verbeterd en meer hondeneigenaren weten wat verantwoord hondenbezit inhoudt. “We zijn vanzelfsprekend erg blij met de financiële bijdragen die we van Pets Place en Prins Petfoods ontvangen. Maar ik ben misschien nog wel enthousiaster over de andere manieren waarop we gaan samenwerken. Met elkaar willen we bereiken dat honden nog gelukkiger en gezonder worden en dat baasjes goed weten wat een hond écht nodig heeft.”

Eén reactie op “Prins, Pets Place en Hondenbescherming bundelen krachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback