Ga naar hoofdinhoud

ProCeres nieuwe leverancier voor ontsloten graanproducten

De diervoederindustrie krijgt er vanaf maart 2010 een nieuwe producent voor hoogwaardige grondstoffen bij: ProCeres start dan met de productie van ontsloten granen. De eerste producten verschijnen in mei op de markt.

ProCeres

ProCeres bewerkt granen zoals mais en tarwe volgens een procedé waarbij de combinatie van warmte, vocht en druk er voor zorgt dat het zetmeel in het graan een hoge ontsluitingsgraad bereikt. De nutritionele waarde blijft hierbij behouden, er vindt geen versuikering van het zetmeel plaats. Om de optimale ontsluitingsgraad te garanderen, controleert ProCeres de eindproducten voortdurend volgens de amyloglucosidase methode.

Focus op kwaliteit

Nieuwkomer ProCeres BV brengt het aanbod op de markt voor ontsloten granen – die kampt met ondercapaciteit – weer op peil. De productie vindt plaats in Doetinchem. Oprichter en directeur van ProCeres is Walter Bongers, die kan bogen op ruim 20 jaar ervaring in de diervoederindustrie. "ProCeres hanteert strenge kwaliteitsnormen, voor de grondstoffen die we inkopen, voor onze productie en de eindproducten die we afleveren. Onze afnemers kunnen rekenen op een hoogwaardig product." Deze focus op kwaliteit onderstreept het bedrijf door alle benodigde kwaliteitssystemen te implementeren, waaronder GMP+, TrusQ en Safe Feed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback