Ga naar hoofdinhoud

Purina sponseren project obesitas huisdieren

In de strijd tegen obesitas bij huisdieren, doet Purina Veterinary Diets mee aan het project: Pet Slim Down. Het project is een landelijk programma dat dierenartsen en eigenaren van gezelschapsdieren verenigt om te helpen met gewichtverlies bij huisdieren.

Advies

Het online-programma, waarmee eigenaren van advies krijgen bij gewichtsverlies van hun huisdier, richt zich op het verkleinen van de toename van het aantal katten met overgewicht en honden in de Verenigde Staten.

Enquête

Volgens een enquête van de Vereniging voor preventie van obesitas bij huisdieren, leidt 45 procent van de honden en 58 procent van de katten aan overgewicht of obesitas. "Eigenaars van huisdieren zouden ten onrechte kunnen denken dat een mollige hond of kat schattig is, zonder te beseffen dat extra gewicht het huisdier een groter risico voor het ontwikkelen van ernstige gezondheidsproblemen geeft, met inbegrip van artritis en diabetes", aldus dr. Grace Long, een dierenarts van Nestle Purina . "Maar het goede nieuws is dat met goede voeding en lichaamsbeweging, overgewicht bij huisdieren kan worden teruggedraaid."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback