Ga naar hoofdinhoud

Recordaantal huisdieren in België

Midden mei jongstleden organiseerde BEPEFA, de Belgische Petfood Associatie, haar jaarlijkse general meeting. Tijdens deze bijeenkomst werden de resultaten belicht van een grootschalig onderzoek omtrent de Belgische huisdierenpopulatie. Dit onderzoek is uitgevoerd door iVox.

Vooral jonge gezinnen

Huisdieren zijn in België populairder dan ooit, zo blijkt uit de studie. 57% van de Belgische gezinnen heeft er minstens één. Dat is een toename van 5% ten opzichte van vorig jaar. Opvallend is dat het merendeel van de eigenaars vooral jonge gezinnen met kinderen zijn.

Honden en katten

Honden en katten blijven het meest geliefd. Ruim 32% van de huishoudens heeft minimum één kat, 28% heeft ten minste één hond. Het springt in het oog dat het aantal hondeneigenaars met 4% is gestegen in vergelijking met maart 2021. Er zijn ook meer huishoudens met katten tegenover toen, maar die groei is minder hard (+1%).

Veel nieuwe huisdieren

In het algemeen verwelkomden de Belgen sinds maart 2021 heel wat nieuwe huisdieren. Het voorbije jaar namen 18% van de Belgische gezinnen een nieuwe metgezel in huis. Ook hier noteren we een forse progressie ten opzichte van de eerste bevraging, toen ging het om 11,6%. Voor 35% van die nieuwe eigenaars dit jaar betrof het hun eerste huisdier. 1 op 8 van de baasjes mag zijn/haar huisdier meenemen naar kantoor en 7% doet dit ook effectief.

Trouw aan voeding

Tot slot kwam ook het thema dierenvoeding aan bod in de bevraging. Een markante constatering hier was dat 69% van de Belgen toch trouw zou blijven aan zijn huidige voeding, wanneer de aankoopprijs als gevolg van het conflict in Oekraïne zou oplopen. 19% van de respondenten zou op zoek gaan naar een alternatief.

Bron: Pet & Garden Pro

Lees ook: Steeds meer huisdieren eten duurzaam gevangen vis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback