Ga naar hoofdinhoud

Royal Canin onderzoekt strategieën voor obese katten

Uit een nieuw onderzoek van Royal Canin naar gewichtsverlies bij obese katten, blijkt dat eigenaren over een bestaand commercieel vezelrijk rantsoen het minst positief zijn.

Het Franse centrum voor onderzoek van Royal Canin in Aimargues, onderzocht hoe nieuwe voeding en dieetstrategieën het succes van gewichtsverliesprogramma's bij katten kunnen verbeteren.

Drie dieetstrategieën werden geëvalueerd. De eerste strategie bestond uit het voeren van een nieuw droog vezelrijk rantsoen. Bij de tweede strategie werd een portie voorbereid van droog en vochtig voer. In het derde concept voerden eigenaren met een maatbeker een bestaand commercieel droog vezelrijk rantsoen. De katten werden beoordeeld in week 4, 12 en 20.

Het gemiddelde gewichtsverlies na 20 weken en de gemiddelde energie toewijzing bleef gelijk onder de strategieën. De hongerscore lag volgens de katteneigenaren bij strategie C hoger dan bij de strategieën A en B. Bovendien beoordeelden meer eigenaren de vergoeding voor het voedsel als ontoereikend met deze strategie. Eigenaren bleken dan ook het minst tevreden met strategie C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback