Ga naar hoofdinhoud

Ruud Tombrock nieuwe directeur WSPA Benelux

Ruud Tombrock (45) is de nieuwe directeur van dierenwelzijnsorganisatie WSPA Benelux. Tombrock is voornemens de sterke groei van WSPA in de afgelopen vijf jaar door te zetten en daarnaast de activiteiten uit te breiden, zowel wereldwijd als in de Benelux.

Verdubbeld

Onder leiding van Sandra Cnossen-Albers is het aantal donateurs van WSPA de afgelopen jaren verdubbeld. Tombrock wil het werk van WSPA uitbreiden en nog zichtbaarder maken voor het publiek in Nederland, België en Luxemburg. Tombrock: "Er is nog ontzettend veel te doen. Of het nu gaat om noodhulp aan dieren tijdens (natuur)rampen, vaccinatieprogramma's voor zwerfdieren of – dichter bij huis – de aanpak van de intensieve veehouderij en de erbarmelijke omstandigheden waaronder vee over grote afstanden wordt vervoerd. Onze nationale en internationale groei maar ook onze structuur als grootste netwerkorganisatie voor dierenwelzijn wereldwijd, maken het mogelijk deze problemen écht te adresseren en een verschil te maken."

Achtergrond

Tombrock runde de afgelopen twee jaar een eigen adviesbureau voor goede doelen met klanten als Slachtofferhulp en de Ruud van Nistelrooy Foundation. Daarvoor werkte hij negen jaar bij het Rode Kruis waar hij als lid van het nationale managementteam verantwoordelijk was voor fondsenwerving en communicatie. Met de overstap naar WSPA gaat zijn wens in vervulling om zich in te zetten voor dierenwelzijn wereldwijd.

WSPA

WSPA (World Society for the Protection of Animals) is de grootste alliantie van dierenwelzijnsorganisaties ter wereld. Als partner van honderden dierenwelzijnsorganisaties maken we ons sterk voor dierenwelzijn en streven we ernaar wreedheden tegen dieren stoppen. We opereren daarbij op alle niveaus, van individuen tot overheden. Om dierenwelzijn wereldwijd te verbeteren ondersteunen en ontwikkelen we grote campagnes, wetenschappelijk onderbouwde projecten en innovatieve educatie-initiatieven. Samen met de lidorganisaties, overheden en internationale organisaties bieden we ook noodhulp aan dieren in gebieden die door (natuur)rampen zijn getroffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback