Ga naar hoofdinhoud

Senaat keurt herziene wet voedselveiligheid goed

De Senaat heeft unaniem een herziening van het wetsvoorstel voedselveiligheid goedgekeurd. Het nieuwe wetsvoorstel zou de Amerikaanse regering meer autoriteit geven veiligheidsnormen in te stellen en te handhaven voor landbouwers en diervoederverwerkende bedrijven.

Huisdiervoeders

De wetgeving heeft betrekking op bijna alle voedingsmiddelen, met inbegrip van voeders voor gezelschapsdieren en met uitzondering van vlees, gevogelte en sommige eiproducten die worden gereguleerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Doeltreffend

Het huidige systeem is gebaseerd op inspecteurs van de overheid om een besmetting te vangen. De nieuwe wetgeving vereist niet alleen dat boeren en fabrikanten strategieën uitvoeren om besmetting te voorkomen, maar ook continu testen om zeker te zijn dat ze doeltreffend zijn. Bovendien zou de maatregel de Food and Drug Administration (FDA) de autoriteit geven om voedsel, die momenteel wordt overgelaten aan bedrijven op vrijwillige basis, te herinneren. Daarnaast verleent de FDA toegang tot interne gegevens bij bedrijven en installaties. Ook zouden importeurs nodig zijn om te verifiëren dat de producten die overzees worden geteeld en verwerkt aan de Amerikaanse veiligheidsnormen voldoen.

Kosten

Het wetsvoorstel zal naar verwachting 1,4 miljard Amerikaanse dollars kosten in de komende vier jaar. Een versie van dit wetsvoorstel werd goedgekeurd door de Senaat, maar vereist een nieuwe stemming, omdat de oorspronkelijke versie van de Senaat een grondwettelijke bepaling vereist dat alle nieuwe belastingen van het Huis afkomstig zijn. Het Huis zal stemmen op deze laatste maatregel, die naar verwachting wordt ondertekend door president Obama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback