Ga naar hoofdinhoud

Suiker in huisdiertraktaties dragen bij aan overgewicht

Ongeveer 90 miljoen huisdieren in de Verenigde Staten worden beschouwd als zwaarlijvig. Een deel van het probleem kan de suiker zijn die bedrijven toevoegen aan huisdiertraktaties, zeggen deskundigen.

Suiker

Of het nu gaat om glucosestroop dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, of dextrose gebruikt om vocht gelijkmatig te verdelen, suiker kan calorieën aan het dieet van een huisdier toevoegen dat de doorslag geeft, aldus dierenarts Jennifer Larsen, assistent-professor in de klinische voeding aan de Universiteit van California's School of Veterinary Medicine in Davis. "Suiker heeft een rol in de fysieke kenmerken en smaakkenmerken van vele producten en helpt bittere smaken te maskeren door verzurende stoffen of het veranderen van de textuur," zegt zij.

Fruit

Het beperken van behandelingen tot 10 procent van de calorie-inname van een huisdier kan helpen, door het bijvoorbeeld te ruilen van commerciële huisdiertraktaties met vers menselijk voedsel. "Eigenaren vergeten dat menselijke voeding, vooral fruit en groenten, uitstekende en gezonde traktaties zijn, die meer kosteneffectief zijn dan commerciële huisdiertraktaties", aldus Larsen. Appels, bessen en wortelen zijn bijvoorbeeld goed voor honden, terwijl zalm of tonijn goede, gezonde kattentraktaties zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback